maanantaina, marraskuuta 21, 2005

Bullaa

Eilen kuulin tarinoita mm. piiri-illoista. "Lähdetkös pyörimään" , oli pojilla tapana sanoa, hakiessaan tyttöä mukaan. Minulla oli yövieras, jonka kanssa jutusteltiin tunnelmallisesti kynttilän valossa. Kukaan ei keskeyttänyt meitä ja mieleen tulikin monenlaisia juttuja. Piiri-iltojen lisäksi puhuttiin mummolan punaisesta hetekasta, äitini ensikohtaamisesta, viikonlopun tapahtumista, aarrekartoista jne.

Uuteen aamun herättiin aikaisin n. 5.30. Toinen lähti suuren matkalaukkunsa kanssa linjailemaan kohti Jyväshyvää ja minä jäin aamuun. Lukaisin Kalevan läpi ja kömmin vielä petiini, mutta en oikein saanut enää unta, joten puin kotihousut jalkaan ja palasin keittiöön. Otin leivontakirjan esille, mutta sitten jokin tupsautti unihiekkaa silmiini. Oli palattava taas petiin. Kello läheni seitsemää, silmät painuivat umpeen. Lokki-peiton sisällä uinuin puolinaisesti yhdeksään ja sitten nousin, enkä palannut enää. Hiiva huoneenlämpöön ja kahvia tulemaan. Leivoin korvapuusteja, ja kanelin tuoksu valtasi keittiön. Viimeiset pullat uunista ja kello oli 10.40. Suihku oli seuraava askel kohti ulkoistumista.

Tukka kuivaksi ja...yritykseni ( piirakkafakiiri) lähti viemään lämpimää lähetystä. Lähetykset lähiseudulle hoituvat Mintulla ja tällä kertaa hyvin, hyvin vikkelästi. Vaikkakin yritin kyllä jo aikaisemmin aamupäivällä suorittaa lähetystä, mutta vastaanottaja ei ollut tavoitettavissa.Tuolla kerralla jäin seuraamaan kurren leikkejä ja nautin auringosta Pikisaaren pitsihuvilalla. Noh, mutta siis toisella kerralla lähetys hoitui.Alle viitisen minuuttia ja pullat+kahvit kotipaketissa vastaanottajalla. Muutama mukava lause, puun tuoksu ja suukko poskella ja takaisin raittiiseen talvi-ilmaan:)

Nyt tahdon glögiä ja sitten kirpputorille. Nautinnollista alkuviikkoa!