tiistaina, marraskuuta 29, 2005

rautalankamies

Kone lepää mummolan oranssilla jakkaralla, ja jakkaraan nojailee pikkuruinen rautalankamies. Tänään on ollut pieni askartelu päivä. Etusormi ja peukalo rispaantuu rautaisen langan käsittelystä. Taisinpas muuten hetkeksi jo nukahtaa ja palelluksissa oli hankalaa nousta viltin sisästä kasvojen pesuun. Kello lähenee puolta yhtätoista.
-Hei olenkin hereillä.
Toivottavasti nukun yön hyvin ja saisin herätä uuteen päivään virkeänä.

Hain kirjastosta kolme Vesa-Matti Loirin levyä ja nyt hän laulaa Vaienneesta Viulusta. Hui. Kyllä olin sitten onnekas, kun pääsin konserttiin kauniin ihmisen ansiosta. Levylläkin Hra Loiri saa minut kepeästi heiluttamaan päätäni ja tunnelmoimaan otsa kurtussa. Väreitä. Kepeä huilu muuttuu rempseäksi ja hymyyn kääntyy suu ihan väistämättä.


Aamulla Alppilasta palatessani silitin uudet savoijinkaali-verhot ja ripustin ne elohuoneen ikkunaan. Yritin asentaa myös uutta gamepadiani, jotta Marion kanssa jutustelu olisi mielekkäämpää, mutten oikein onnistunut. Myöhemmin tänään sain soiton, jossa kyseltiin asennuksesta ja kertoessani epäonnistumisesta, oltiin pienessä hetkessä jo oven takana valmiina asentamaan. Asennukset kotipakettiin.

Amarillon menu käytiin lukemassa läpi ja ympyröimässä/neliöimässä varteenotettavat vaihtoehdot. Minulle kertyi peräti kaksi vaihtoehtoa, jos ei sitä juustokakkua ekstrajuustolla oteta laskuun. Amarillo ei ole aivan kaupungin paras kasvisruokaravintola, mutta maissikeitto cheddarilla taikka täytetty quesadilla on minun huominen illallinen. Tänään söin samettisen pehmeää pottu-purjokeittoa, jota eilen hellalla keittelin. Keittiössämme on tunnelmallista kynttelikön valossa ja glögin tuoksussa. Tulkaa lauantaina tuoksuttelemaan. Saatta glögiä ja halauksen.

Kirjoitin tänään kirjeen myös Joulupukille. Viimeisestä kirjeestä alkaa olla jo aikaa. Kaksi oranssia sivua hänelle kirjoitin. " Rakas Joulupukki", aloitin. Muutaman vinkin hänelle kerroin, kiittelin vuosittaisesta muistamisesta ja lupasin olla kilttinä.