torstaina, joulukuuta 15, 2005

hammasharja

Aamun raikkaudessa kävelin kotiin Alppilasta. hieman meinasi olla kiukku kylmyydestä johtuen, mutta jo kirppiksen kohdalla lämpenin ja samalla aloin nauttimaan tuosta kauniista maisemasta. Vitsi ulkona on kaunista! Ja niin leppoisa ilma. Voisi vaikka lähteä tekemään piruetteja jäälle:) En voi olla ihailematta. Taivas sininen, maa puhtaan valkoinen.

Neljänteen kerrokseen saapuessani kuulin sähköhammasharjan surinan. Miten pieniä ääniä käytävään kuuluukaan. Ja mitä ääniä täällä päästelemmekään.Paukku oli siis vielä kotona ja sain vahtaa hänen kanssa lauseita. Mukavaa.Hän ei muuten kuullut saapumistani ja säikähti hieman, kun minut havaitsi. Oli hassun kuuloista tuo hammasharjan surina. Se läheni ja etääntyi. Tiesi missä tuo nainen kulki.

Olipa muuten hienoa tulla näin puhtaaseen kotiin. Ei juokse pähkinät enää ympäri pyöreää pöytää. Ja kuolleet kaverit on noukittu pois laatikoista ja lattialta. Roskikseen he menivät.

Asiasta kukkikseen.Isokoolle tulee suuri paketti. Pojat sen ilmeisesti meille kantavat ja vievät vanhan samalla pois. Tuo suuri lahja on uusi jääkaappi!!! Hienoa, sillä entinen on aika entinen. Keskipala tipahtaa, kun oven aukaisee ja pakastimeen mentäessä paluu on hankalaa. Sitä ovea joutuu vähän säätämään. Sellainen nopea liike oikealle, nosto ja työntö. Kaapin hurina on voimistunut tällä viikollaa entisestään ja jo vuoden päivät on kaapissa ollut kippo veden keruuta varten. Joskus olemme unohtaneet tyhjentää vesiastian, jolloin vesi on tulvinut vihanneslaatikkoon. Ei hyvä.Mahtaa olla outoa huomata hiljaisuus keittiössämme. Hurina on kuitenkin ollut aika äänekäs. Saammekohan kahvan...hmmm. Sähkölaskukin varmaan pienenee hieman, koska entinen on ollut sellainen syöppö!

Lähden kartsalle kuupoilemaan. Divariin ja Juuttiin. Ja sitten menen Osmaneille kyläilemään. Illalla minulla on treffit. Menen SokeriJussin Kievariin syömään. Paistettua Maivaa samettisella muusilla....