tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

porkkanoita

Ukkos-herra yrittää ajaa kärryillään tuolla jossain meleko kaukana. Ei riitä jyrinät kohahduttamaan minun tunteitani. Vaan porkkanat kohauttivat, hih. Vihdoin, jälkeen monien viikkojen sain suomalaisia porkkanoita, kesäporkkanoita. Kuinka olenkaan odottanut tätä hetkeä, tärissyt vieroitusoireissani ja muuttunut oranssista kalpeaksi. Kaikesta tästä odotuksesta ja innostuksesta huolimatta olen hieman pettynyt porkkanoiden makuun tai mauttomuuteen. Sinaapilla ryhditettynä ne maistuvat paremmalta, mutta toki ne ilmankin menettelevät. Kyllä se niin on, että porkkanainen oon. On kyllä ostettava paljon lisää, kokeiltava kenen viljelemät porkkanat ovat parhaimmat. Syksyn sadosta voin jo miltei turvautua siihen ajatukseen, että parhaimmat porkkanat tulevat Hietasaaresta ja Kopsasta! Tuohon kauppareissuun menivätkin sitten viimeisetkin pennoset, tai pikemmiten paperilaput. Olen säästänyt plussa-seteleitäni pahan, köyhän päivän varalle, joka on kenties nyt tai ollut jo pidempäänkin. Tekisivät hopusti nyt niitä päätöksiä, jotta voisin maksaa vuokran ja ostaa vaikka jäätelön!

Onneksi kaapeista löytyy jonkin verran ruokatarpeita, joista tekaistaan tänään ainakin munakoisorullia ja ohrajauhoista leipastaan sähköuunirieskaa. Leipomiset jatkuu nyt hieman yksinkertaisemmin, kunnes saan lisää valmistusaineita. Tiikerikakku on toivelistalla ja sen lisäksi juustorullat odottavat tekijäänsä. Ensi viikon purtavat ovat vielä mietinnässä, mutta kyllä se alkaa pikkuhilja muodostumaan. Suolaista ja makeaa ja kannu täyteen virkistävää juomaa.

On ollut monta räytymispäivää, mutta tänään ei ole sellainen! Huomenna ja torstaina toimin levynmyyjänä At The Endin keikoilla. Tulukaapa kuuntelemaan keskiviikkona Tervikseen ja torstaina P.S.K Kaupunniin! Kumpaakin pääsee ihan ilmatteeksi sisään, vinkkinä heille, jotka ovat samassa rahatilanteessa kanssani:)