keskiviikkona, joulukuuta 07, 2005

Manteleista

Kävin kävelyllä. Ilma on raikas ja piristävä. Kävelin Kiikeliin ja tein lumienkelin. Lumi ei ollut ihan pehmeää untuvaa, mutta kyllä hangessa on suloista maata,kunhan se ei aivan jäässä ole. Minulla oli kyllä vähän väärät vaatteet kyseiseen enkelöintiin. Ohuet farkut kun tuppasivat kylmettymään pienessä hetkessä. Enkeli syntyi kuitenkin.Rannalla ei ollut muita. Hiljaista ja pimeää, niin pimeää kun kaupungissa nyt suinkin voi olla.

Lumisena kävelin katsomaan valokuvia ja sieltä kiertelin kaupungintalon kautta omenoita ja piimää hakemaan. Kaappasin Suen mukaan. Kohta lueskelen.

Nyt manteleista:
Pirkka-mantelilastuja tulee tällä hetkellä sekä USA:sta että Espanjasta. Nuo yritykset ovat keskittyneet ainoastaan manteleiden tuotantoon. Mantelit ovat siis mantelipuun siemeniä, jotka kuoritaan ja lastutetaan alkuperämaassa ja toimitetaan tänne pohjolaan pakattavaksi. Tuon sain tietää tänään. Olin soittamassa kuluttajapalveluun, mutta se oli jo mennyt yhdeltä kiinni. Plussa-sivuille latauduin ja kirjoitin kysymykseni kuluttajapalveluun. Vastaus tuli hyvin nopeasti. Ilmeisesti Suomessa ei sitten ole mantelilastutehdasta jonne voisimme järjestää mukavan seikkailun. höh. Kenties Espanjaan?