tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Lapista

Kohta pitäisi lähteä tallustamaan markkinoinnin tunnille, mutta sitä ennen olen vähän aikaa. Pyykinpesukone hurraa ja Waitsin Tomppa laulelee suoraan korvaani. Viikonlppusta jäi iloiset muistot. Tuli soiteltua pienellä valkoisella flyygelillä muutamat biisit ja naurettua vedet silmissä, kun toinen yritti esittää pantomiimina äänentoistoa. Hauska peli tuo mussiikkialias!

Launtaina samoilimme männikössä , jossa tutustuimme tai minä tutustuin sieniin. Kankahalla kasvoi paljon voitatteja ja kangasmyrkkyseitikkejä. Kuolleen päättömän hiiren kohdattuamme vaihdoimme suuntaa ja palasimme samoja polkuja taaksepäin. Emme koskaan päässeet päämääräämme eli etelärinteelle, mutta nousimme kopperossa korkealle. Kopperossa meni jalat hyvin veteläksi ja paniikki valtasi miellen, koska pieneen siniseen gondooliin änkäsi myös ampiainen, joita satun pelkäämään, koska en tiedä heidän piikityksen vaikutusta elimistööni. Siskoni sain kun saikin tapettua tuon hyönteisen, jonka jälkeen uskalsin tulla vaatteistani ulos ja ihailla näkymiä. Tunturit siinisvät sinisinä kaukana, lähiympäristö oli värikäs, vaikkakin puut eivät olleet vielä saavuttaneet väriloistoaan. Taivas oli pilvetön ja rosoiset rakat jököttivät alapuolella. Viikonlopun aikana tulin tulokseen, että kyllä Lappi on syksyllä kauneimmillaan ja syksyllä se on enemmän minun paikka kun keväthangilla. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt luonnon tarjoamaa väripalettia tuossa määriin, eukä se siis ollut vielä edes täydessä kukoistuksessaan, lukuunottamatta maaruskaa. Riekonmarjan punaisuus yllätti minut kauneudellaan ja voimallaan, jolla se luo pohjan lapin maaruskalle.

Viiden ja puolen tunnin samoilujen jälkeen seitsemän naista oli aika naatteja ja keskittyivätkin seurapeleihin tuona iltana. Onneksi edellisenä iltana olimme laittaneet jaloillamme todella koreasti, jottei alkanut harmittamaan tansittomuus. Tanssilattia oli kyllä meidän ja iloa riitti! Ensivuonna voisi mennä lappiin vain ja ainosastaan retkeilemään ja jättää tupakansavuiset salit väliin, siis vaikkakin meillä oli ihan HULVATONTA! Olisin mieluusti jäänyt vielä Kemiin, mutta eilisen tentin tähden oli hypättävä taajamajunaan. Tentti meni onneksi läpi, vaikken ehtinyt marjoihin viikonlopunaikana tutustuakkaan.