keskiviikkona, marraskuuta 30, 2005

Herra Rautalanka fiilistelee uunista tulleen leivän tuoksussa
Herra Rautalanka. Osa-aikainen kahvimitan kantaja.

tiistaina, marraskuuta 29, 2005

rautalankamies

Kone lepää mummolan oranssilla jakkaralla, ja jakkaraan nojailee pikkuruinen rautalankamies. Tänään on ollut pieni askartelu päivä. Etusormi ja peukalo rispaantuu rautaisen langan käsittelystä. Taisinpas muuten hetkeksi jo nukahtaa ja palelluksissa oli hankalaa nousta viltin sisästä kasvojen pesuun. Kello lähenee puolta yhtätoista.
-Hei olenkin hereillä.
Toivottavasti nukun yön hyvin ja saisin herätä uuteen päivään virkeänä.

Hain kirjastosta kolme Vesa-Matti Loirin levyä ja nyt hän laulaa Vaienneesta Viulusta. Hui. Kyllä olin sitten onnekas, kun pääsin konserttiin kauniin ihmisen ansiosta. Levylläkin Hra Loiri saa minut kepeästi heiluttamaan päätäni ja tunnelmoimaan otsa kurtussa. Väreitä. Kepeä huilu muuttuu rempseäksi ja hymyyn kääntyy suu ihan väistämättä.


Aamulla Alppilasta palatessani silitin uudet savoijinkaali-verhot ja ripustin ne elohuoneen ikkunaan. Yritin asentaa myös uutta gamepadiani, jotta Marion kanssa jutustelu olisi mielekkäämpää, mutten oikein onnistunut. Myöhemmin tänään sain soiton, jossa kyseltiin asennuksesta ja kertoessani epäonnistumisesta, oltiin pienessä hetkessä jo oven takana valmiina asentamaan. Asennukset kotipakettiin.

Amarillon menu käytiin lukemassa läpi ja ympyröimässä/neliöimässä varteenotettavat vaihtoehdot. Minulle kertyi peräti kaksi vaihtoehtoa, jos ei sitä juustokakkua ekstrajuustolla oteta laskuun. Amarillo ei ole aivan kaupungin paras kasvisruokaravintola, mutta maissikeitto cheddarilla taikka täytetty quesadilla on minun huominen illallinen. Tänään söin samettisen pehmeää pottu-purjokeittoa, jota eilen hellalla keittelin. Keittiössämme on tunnelmallista kynttelikön valossa ja glögin tuoksussa. Tulkaa lauantaina tuoksuttelemaan. Saatta glögiä ja halauksen.

Kirjoitin tänään kirjeen myös Joulupukille. Viimeisestä kirjeestä alkaa olla jo aikaa. Kaksi oranssia sivua hänelle kirjoitin. " Rakas Joulupukki", aloitin. Muutaman vinkin hänelle kerroin, kiittelin vuosittaisesta muistamisesta ja lupasin olla kilttinä.

sunnuntaina, marraskuuta 27, 2005

Jossittelua

Olen mietiskellyt jonkun puolen vuoden takaisia tapahtumia ja ihmetellyt elämän kulkua. Imeskellyt rasiallisen Mynthoneja. Kuinka pienestä asiat ovatkaan joskus kiinni.Kyllä se pistää ihmettelemään. Kuinka jonkun ihmisen kohtaaminen saattoi olla kiinni siitä ,kun päättikin mennä vasemman kautta oikean sijasta. Kyllä jossittelu on joskus mukavaa.

Eilen oltiin nelivitosessa. Ei tarvinnu kauaa jonottaa, vaikka mentiinkin sinne joskus ennen yhtä. Toista oli kuulkaas Onnelassa. Aivan hullut jonot. Onneksi se ei ole lempipaikkani. Ei jaksaisi seistä tunteja jonossa viikonlopusta toiseen. Vaikka onhan sitä tullut nelivitoseenkin jonotettua....

Huomenna alkaa taas uusi viikko ja keskiviikkona olisi taasen Pikkujoulua. Mennään Amarilloon syömään.

Tulisipa pian.
Hissillä kotiin
"Jamppa" tahtoi kuvaan
IsoKoo. Koti
Kamelukset
nelivitosessa
Mikolla oli hieno kraka

lauantaina, marraskuuta 26, 2005

Vuoden yrittäjä 2010?
Lasien takana
Niskavillat
Vihreässä tilassa

Härässä

No niin! Tulimma juuri Mikon kanssa piipahtamaan Koolla tuon pienen joulun jälkeen. Me söimmä mielestäni hyvin ja nyt sulattelemma hetken ja sitten ryynäämme ulkosalle. Taisimma olla illan nuorin "pariskunta". Emme ottaneet tanssiaskeleita, mutta porisimma.Pääasiassa "puolisoni" porisi yritysjuttuja.

Eilen muuten lopulta ulostauduin.Menin keskustelemaan kiintoisia keskeytyksistä Otto Koohon. kahden aikaan laiton jo päätäni tyynyyn.. Mutta nyt jatkan jutustelua. Nähdään huomenna rakas päiväkirjani;)

perjantaina, marraskuuta 25, 2005

sohvaan

Taidan mennä hetkeksi sohvaan. Toivottavasti en tipahda kovin syvälle tyynyjen väliin. Siinähän sitä tekemistä eli yrittää voimailla ihtensä takaisin pinnalle pölyisten sohvatyynyjen välistä. Hyvää perjantaita kaikille! Kandee nyt lopettaa tämä jutustelu tähän, siis minun!
Perjantai-illan mesta
Raikas ja tehokas on MYNTHON
Mites minä nyt olisin täällä sohvassa....
Kissalötkis
Tälleen suht reippaassa asennossa, mietiskelen
Masullaan
Selällään
Villis täytyy laittaa verskanlahkeen päälle, muuten viima käy
Ulla Hood
Näin!

JOS

Jos ulkona olisi lunta, lähtisin hankeen makaamaan.
Jos joku nyt soittaisi minulle ja sanoisi "lähdetkö seikkailemaan?", lähtisin.
Jos Isokatu 25:ssä syttyisi tulipalo, juoksisin pihalle.
Jos ja jos ja jos ja jos....

Nallikariin?

Nyt vaan nyhjään sisällä, mutta kattelen sentäs jottain "järkevää" ja kuuntelen mussiikkia.Valo on kyllä ilmeisesti tulossa piipahtamaan. Tai siis minähän ehdotin yhdellä käymistä, jotta kenties vielä pääsen ulos. Kahtellaan, kunhan tulee futsaalista, ainakin luulen hänen sellaisissa hommissa olevan.

Imeskelen Mynthoneita, aika viileitä minttuja.

Ostin

En ole tavannut ihanaa rumpalityttyöäni moneen päivään, vaikka kotimme on sama eli Isokoo. Häntä odottelen saapuvaksi jokin hetki...Hän reenaa niin kovasti ja tänään alkavat nauhoittamaankin.

Kävin kartsalla etsimässä itselleni päälle pantavaa huomista pikkujoulua varten. Kamelini vie minut hienosti syömään ja tahdon pukeutua kauniisti. Noh, mutta kaupassa ahdistuin. En pidä, en vaatteiden ostamisesta, en varsinkaan silloin kun vaatteita tarvitsisi, sillä se on aika saletti ettei mitään sopivaa löydy. Soitin muotikonsultilleni, hih, ja kysäsin neuvoa ja siunausta. Nyt ei enää tarvitse palata kauppoihin (autuus!), koska laitan kaunista vanhaa:) Kiva mennä joskus hienosti ulos. Ravintolaan pääsee hyvin harvoin ja kun pääsee, niin on nautittava täysillä. Minun nauttimiseen ei tarvitse paljon ylimääräistä panostusta, sillä nautin aivan varmasti ilman yrityksiäkin. Kerron huomenna miten meni, kaatuko se tomaattikeitto mekolle vaiko ei...

Anttilasta hankin itselleni uudet jouluvalot, joilla aion valaista huoneeni sunnuntaista lähtien. Sunnuntaina on ensimmäinen adventti. Ostin sellaiset 80 lampun valot. Ja punainen kynttelikkökin pääsee taas valaisemaan keittiötämme:) Minä tykkään jouluvaloista, kynttilät ovat kyllä parhaita. Kävin taasen Tiimarissa hakemassa antiikkikynttilöitä.Vihreitä ja beigejä. Paketti sisälsi taasen 12 kynttilää, ja tämän syksyn saldo nousi siis kuuteenkymmeneen. Huh, kylläpä olenkin sytytellyt liekkiä.Valoa, valoa, valoa ja LÄMPÖÄ. Niin siis, Ulpukka on ostellut, vaikka tänään vietämmekin Älä osta mitään- päivää. Mutta yritetään rajoittaa kuluttamista joka päivä.


Ilmassa ON palaneen käryä!
"Mitä meninkään tekemään!"
Voi RÄHMÄ!

torstaina, marraskuuta 24, 2005

Im looking at you...just you
Hugs!!
Today im missing this view a lot
This was my home for a special time...
Trimppa kertoo minulle Muumeista
Pikku-Ulpukka maistelee tonttulakkia
Lähiön taiteilijat

Taidetta Alppilassa

Eilen palasin Kemistä kuuden juneskuukkelilla. Junamatkan aikana imeskelin kolme minttupastillia ja luin divarista löytämääni Pikku Prinssiä. Oulussa heitin heti oranssin laukun Koolle, otin Mintun alle ja ajelin Alppilinnaan. Vierailin valokuva-runonäyttelyssä. Se oli kyllä erikoinen näyttely, sillä päähäni sain otsalampun ja käteeni taskulampun, joilla kohdistaa valaistus juuri haluamaani pisteeseen muuten hämärässä tilassa. Katselin kuvia tarkkaan ja itse taitelijakin oli paikalla, joten minulla oli mahdollisuus hieman kyselläkin teoksista. Näyttely on kuulemma avoinna ensi kesäkuuhun , joten minulla on aikaa vierailla siellä toistamiseenkin ja hyvä niin, sillä katselmus jäi hieman kesken vanteen alkaessa kiristää päätäni.

Alppilinnassa opin taas paljon uutta. Se on sitten varsinainen tietotaitotalo. Tällä kertaa sain vastauksia kysymyksiini, jotka koskivat kitarakaappeja, comboja ja kitaramalleja yms... Olen tässä muutamana päivänä lueskellut tänne Koolle jäänyttä esitettä noista mussiikkivehkeistä, ja mieleeni on tullut kysymyksiä, joihin tahdoin vastauksen. On mukavaa ymmärtää lisää ihmisten puheista ja oppia lisää aivan itseänikin varten. Tai siis onhan sekin minua varten, että tahtoo ymmärtää toisten puheita:)

Minun päiväni on alkamassa vasta nyt. Nukuin aika vähän viime yönä ja se on aiheuttanut väsymystä, joka tuntuu katoavan vasta nyt, kahden kahvikupposen ja suihkeen jälkeen. Kyllähän se tämä ilmakin tekee taasen tehtäväänsä...Pimeää. Tänään olisi bändejä baareissa. Absoluuttinen nollapiste 45:ssa ja Lentsikassakin kaksi bändiä.

Nyt on kertakaikkiaan ulostauduttava. Marketeille muoviroskia viemään. Suomen suurin kaatopaikka tuolla Helsingin seudulla on muuten myös Pohjoismaiden suurin ja sinne roudataan roskaa puolen minuutin välein, siis rekka-autolla. Hirviää. Roskaa, roskaa
Sisäpihalla Kemin keskustassa
Meripuistokadulla Kemissä

tiistaina, marraskuuta 22, 2005

Kemi

Kemi here I come! jepulis. Pyrähin bussilla tänne Sankkariin, muttei meillä ole pakollisia tunteja, joten talletan opettajan esitykset koneelleni ja lueskelen niitä itsekseni pedilläni. Soitin siskolleni, josko hän jäisi vielä hetkeksi Kemiin, siis jos minäkin sinne nyt junailisin. Hän päätti jäädä huomiseen, joten otan seuraavan junan sinne. Ja seuraavalla bussilla taas takaisin keksustaan ja sitten pikapakkaus ja junaan. Jään kyllä ikävöimään...

Torstaina palajan.

maanantaina, marraskuuta 21, 2005

Bullaa

Eilen kuulin tarinoita mm. piiri-illoista. "Lähdetkös pyörimään" , oli pojilla tapana sanoa, hakiessaan tyttöä mukaan. Minulla oli yövieras, jonka kanssa jutusteltiin tunnelmallisesti kynttilän valossa. Kukaan ei keskeyttänyt meitä ja mieleen tulikin monenlaisia juttuja. Piiri-iltojen lisäksi puhuttiin mummolan punaisesta hetekasta, äitini ensikohtaamisesta, viikonlopun tapahtumista, aarrekartoista jne.

Uuteen aamun herättiin aikaisin n. 5.30. Toinen lähti suuren matkalaukkunsa kanssa linjailemaan kohti Jyväshyvää ja minä jäin aamuun. Lukaisin Kalevan läpi ja kömmin vielä petiini, mutta en oikein saanut enää unta, joten puin kotihousut jalkaan ja palasin keittiöön. Otin leivontakirjan esille, mutta sitten jokin tupsautti unihiekkaa silmiini. Oli palattava taas petiin. Kello läheni seitsemää, silmät painuivat umpeen. Lokki-peiton sisällä uinuin puolinaisesti yhdeksään ja sitten nousin, enkä palannut enää. Hiiva huoneenlämpöön ja kahvia tulemaan. Leivoin korvapuusteja, ja kanelin tuoksu valtasi keittiön. Viimeiset pullat uunista ja kello oli 10.40. Suihku oli seuraava askel kohti ulkoistumista.

Tukka kuivaksi ja...yritykseni ( piirakkafakiiri) lähti viemään lämpimää lähetystä. Lähetykset lähiseudulle hoituvat Mintulla ja tällä kertaa hyvin, hyvin vikkelästi. Vaikkakin yritin kyllä jo aikaisemmin aamupäivällä suorittaa lähetystä, mutta vastaanottaja ei ollut tavoitettavissa.Tuolla kerralla jäin seuraamaan kurren leikkejä ja nautin auringosta Pikisaaren pitsihuvilalla. Noh, mutta siis toisella kerralla lähetys hoitui.Alle viitisen minuuttia ja pullat+kahvit kotipaketissa vastaanottajalla. Muutama mukava lause, puun tuoksu ja suukko poskella ja takaisin raittiiseen talvi-ilmaan:)

Nyt tahdon glögiä ja sitten kirpputorille. Nautinnollista alkuviikkoa!

sunnuntaina, marraskuuta 20, 2005

Trimppa-Tonttu

Hand made by Teemu
Raivoisasti/lempeästi
Kahtokkee ylös
Kuka oli kadulla?
Kuinkas nyt näin kävikään...
Rammstein

torstaina, marraskuuta 17, 2005

Vintillä

Paino

Olen yrittänyt etisiä paikkaa, missä voisi painattaa postikortteja. EI LÖYDY! Tai siis joku paikka löytyikin, mutta minä en etsi ruusukuvioituja reunoja. Niin ja luulin jo löytäneeni oivan paikan ( Raahen kirjapaino), mutta minimimäärä tilauksissa oli sitten 400kpl. Ryönä. Jos kukaan tietää paikkaa, missä voisi kohtuu hinnalla painaa sellaiset n.20 korttia, niin kertokkee minulle.