perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

veressä

Uskomatonta, että minussa on noin 4.5 litraa verta! Ajattelinkin pistää tuohon liemeen vähän liiketta ja keittelin aika äpäkät inkiväärikeitokset. Pala kanelitankoa ja lusikallinen hunajaa lisämakua antamaan. KANELIA! Puna nousee poskiini. Veri kiertää nopeemmin kuin kaksi tuntia sitten:) Varpaat on vielä aika kylmänä, joten haenpas lisää! Soluille happea ja mulle kans!

Kenties lähden Alppilinnaan. Sielä on varmaan enemmän happea!
Hihii, mää saan pizzaa!!Aivan ihanaa!

torstaina, maaliskuuta 30, 2006

Oggi im pigro.
Silmille
"Voisikohan tämän korkin laittaa silmään?"
VOI ja sehän sopii ku korkki silimään!
He löysivät toisensa

keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

Hassu tyttö

möly

Tympiää ku nukuin huonosti! Ajattelin tosi ikäviä asioita. En minä vasiten niitä päähäni laittanut, vaan niitä tunkeutui ajatuksiini ihan itsestään.

Keskellä yötä suuret kuormuritkin jyrräsivät Isokadulla tehden kevättä. Ikkunani alapuolella meluavat koneet vieroittivat minut unesta. En nukkunut. Niin ja aloin sitten kuvittelemaan minkälaisista aluksista tuo möly saattaisi myös kuulua. En uskaltanut mennä tarkistamaan tilanteen todellisuutta. Oli kylmäkin. Ei olleskaan mukavan levollinen yö. Nytkin on niin rauhaton olo. Kouluun matkani kävi ja kohta esittelemään jotain suunnitelmaa, josta olen ihan pihalla. Tiedän sen koskevan vattuja ja jotain lajikekokeita, mutta siihenpäs se sitten jää. En minä osaa siitä mitään sanoa.

Toivotaan,että iltapäivällä on mukavampaa!

tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

korttelikierros

Kiersin korttelin, mutten löytänyt etsimääni. Yritin josko jonkinlainen yhteys toimisi ja kohtaisin kierroksellani ihmisen, jota ajattelin. Olisi tehnyt hyvää. Joskus se saattaa toimia. Ainakin puhelimen välityksellä. Kaikkihan sen ovat varmasti konekeet. Kun ajattelee ihmistä, niin puhelin pirahtaa ja soittaja onkin juuri hän. Tai näet unta kaukana olevasta henkilöstä ja sitten aamulla virtualisessa postiluutikossa odottaa kirje tuolta ihmiseltä.

En kiertänyt kauaa. Oli oikeastaan aika kylmä. Päivällä minulla oli lämmin.Tuon mukavan tunteen sai aikaiseksi elämäni ensimmäinen annos nuudeleita. Päivällisen aikana poskilleni valui monia, suuria kyyneleitä. Ei ollut surua, mutta en oikein osannut annostella chilin enkä sen punaisen mönjän määrää, joten annoksesta tuli sitten aika hottia!huhuijaa!

maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

Ja hulvatonta on se, että NETTI toimii meikäläisen kammarissa!!! Hyvästit kylmille käsille, selkään puhaltavalle tuulelle ja auringon sokaisemille silmille!
Samettia
Rytmiksessä

Vkonloppu

Viime yönä ei oikein saanut nukutuksi, koska tekemättömät työt vaivasi hulluna. Olin hereillä vielä kolmen aikaan. Väsyttää ja ärsyttää. Tähän mennessä olen hakenut "jo" töitä. Jippaa. Paljon saanut aikaiseksi. Mietin josko hakisin eläintarhalle..
Yritin päästä yhden koulukurssini sivuille, mutta aika turhaan. Ei ne minulle auenneet, en kenties tiedä sitä oikeaa osoitetta. VOI RYÖNÄ!

Hyvistä asioista jos puhutaan , niin minulla oli kyllä tooosi kiva viikonloppu. Menin siis torstaina Kemiin. Perjantaina otin päivän alun rennosti lukemalla Suomen Kuvalehtiä valkeassa sohvassa, josta piti loppujen lopuksi nousta ja ajella rautatieasemalle. Ja joo, olihan siinä hommaa, että sain auton käyntiin. Aina Bökötti vaan hurahti ja sammui. Soittelin jo ettei minua tulla näkemään asemalla ja isukillekin ehdin soittaa ja kiukutella auton käynnistämisestä. Ihan oma vikanihan se oli, mutta jätän kertomatta mitä polkimia säädin:) Minä kun ajelen niin kovin harvoin, että tulee arkuus peliin.

Toistamiseenkin kävin asemalla. Illalla saapui toinen. Ajettiin Hepolandiaan, jossa tekemämme pizzat olivat melkein jo uunissa. Nautittiin niistä ja poristiin isukin kanssa. Olisi vaan lähtenyt meidän mukaan! Koodia ja Corneria oli ohjelmassa, mutta sitä ennen piti tietenkin käydä Tampiksessa! Toinen söi jäätelöä ja minä johdin meidät Kyllikinraitille. Ilat oli kyllä aika hulvaton ja tuli tehtyä ennen tekemättömiä asioita. Mukavia sellaisia tietenkin.
---------

Lauantina kutsui ulkomaat tai siis yksi sellainen eli tuo naapurimme Ruotisi. Alahaalla onkin pieniä vinkkejä siitä missä piipahdimma. Tämä oli meidän ensimmäinen road trippimme. Bökötti kulki mukavasti, ilman ongelmia ja Rainer lauloi komiasti! Näimme värikkäitä taloja, junia, linkkupysäkkejä, lihatiskin edessä kököttävän poron ja monta muuta kaunista ja ei niin kaunista asiaa. ..Ikea nousee kova tahtia ja näyttää se kyllä rumalta!

Kokonaisuudessaa niin mukavat päivät!! Olin iloinen, että Aarre saapui!

sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Hän soitti hyvin
Cajon
Tuliaisia Ruotsista ennen ja jälkeenkin Ikean!
Kirveskari
Tuollaku pääsisi asustamaan
Rannikkoa näkyvissä
Kirveskarin rannalla
Haparanda järnvägsstation
Cornerin mussiikit pisti meihin vauhtia?
Revitystä
HL
Se tiiras minua kaukoputkella

torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Valossa
Merellä
Lepposa ilme. Saikohan sen aikaan luumuinen viini...vai suklaakeksit..

Onnela

Minäpä olin eilen koululla laskeskelemassa opintopisteitäni. Kauhistushan siitä tuli, mutta järkeilemällä se väheni. Ei muuta ku Kelalle soittelemaan ja lisää tukea anomaan:) Täytämmä ystävän kanssa lukujärjestyksiämme muun muassa luontoliikunnalla. Aika lepposaa varmaan ja siitä räpsähtää kuutisen pistettä rekisteriin. Autamma toisiamme, kiitos siitä.

Tyttöset soittelivat minulle sitten illan hämärtyessä ja pyysivät liittymään ilakoivaan seuraan, jonka päämääränä oli vierailu Onnelassa. Ensiksi minä hieman epäilin, koska minulla on hiukka epäilevä olo tuosta paikasta, mutta päätin lähteä. Onhan minun tiedettävä mistä puhun ja mille hieman naureskelen. Ja nyt tiedän. Ei minun tarvitse VIP-passia sinne hommata, eikä laukata sielä yhtenään, mutta olihan meillä tytön kanssa hassua, koska laitoimma jaloilla koriasti. Tansimme itsemme hurmoskeen. Hiki valui...Hyvässä seurassa iltani vietin ja oli ilo, että lähdin. Tanssiminen on niin hauskaa!

Suomi Pop-puolella kävimmä vain käntymässä, ei se ollut meille, ei todellakaan. Rokki nurkka oli lavastettu...tai sellainen tunne siitä tuli. Punaiset seinät ja kauniita kitaroita seinillä. Ja miksi se nurkka oli ainoa ilman tanssilattiaa?? Tai siis eihän SuomiPolillakaan ollut lattiaa, mutta pöytiä kylläkin...Noh,Tanssilattia häätyi löytää, joten majoittauduimme kasari-puolelle ja siitä se tanssiminen sitten lähti. Woppaa!
------

Aurinko on alkanu häikästä minun mutaatiosilmiäni ja se tarkoittaa, että kesä tekkee kuulkaa tuloaan ja kovaa. Ajatella, että kellotkin ovat hyvin pian taas kesäajassa. Mukavaa, koska sitten oman kammarini kellokin on taas oikessa ajassa. Se on jumahtanut kesäaikaan, mutta hyvin siihen on tottunut, vähentelee vaan aina tunnin. Se tulee jo aivan itsestään. Kesä on ollut minun mielessä aikasta paljon. Mitä tekis, missä olisi, kenen kanssa ja minkä värisessä hamosessa;) Festareille tekisi mieleni. Ja matkalle pohjoiseen, etelään ja itään.

Tänään matkustan Iskukin luokse. Äitiliini on Levillä hiihtelemässä ja se on harmi. Sisko tulee huomenna.Taidan lämmittä aamusaunan huomenna ja illalla mennä Koodiin.

tiistaina, maaliskuuta 21, 2006

Nautintoja

Päiväni kodinhengettärenä on ollut oikein mieluinen. Siihen on kuulunut mm. pyykkäämistä, imuroimista, silitystä, leipomista ja jutustelua. Auringon vielä paistaessa, kävelin Pikisaaren Pitsimajaan piknikille. Ihanan makuinen kuuma kaakao lämmitti tumputtomia kämmeniäni ja hampaat jauhoivat kasviskukkosta pienemmäksi. Ihmiset kävelivät jäällä ja rautainen leijona tuijotti minun pientä nautintohetkeäni. Hetken jälkeen kirjasto kutsui minua runsaalla lehtivalikoimallaan. Luin Maku-lehden, Rumban, Soundin ja Voi Hyvin-lehden:) Lehdet on mukavia. Niin ja toinen nautintoni loppui juuri eli Eläimellistä Menoa:) On minulla kyllä paljon muitakin nautintoja...



sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2006

Tunnelbanalla
Viileetä

Netti!!

Kolmen netittömän päivän jälkeen olen "huojentuneena" viettänyt miltei koko päiväni täällä. Noiden päivien aikana tajusin, että minä olen luonut itselleni riippuvaisuuden tätä maailmanlaajuista verkkoa kohtaan. Kuinka näin pääsi tapahtumaan... Olin oikiasti vähän levoton, koska olisi ollut paljon juttuja , joita netistä olisi tarvinnut tarkistaa. Siementilauksia ja maileja.. Ja tietty ihan muuten vaan kuupoilla täällä ja lukea mitä muut ovat hommanneet. Pääsääntöisesti olen nyt kyllä kuunnellut musiikkia(6h) ja tutustunut tuohon Last Fm:ään, joka toimii vihdoin ja kiitos kuuluu Aarteelle. Aarre laittoi sen minulle elilen valmihiksi, sillä itselläni se on jäänyt tekemättä. Muse soi loistavasti!

Mulla on ollut TOSI kiva viikonloppu. On saanut hymyillä paljon.Perjantaina ajelimma kuumalla autolla Raaheen, koska At The Endillä oli keikka, itseasiassa kaksi, ja minä halusin kuulla ja nähdä heidät. Oli hassuja juttuja ja hassuja ihmisiä. Tapasin taas uusia maan asukkeja ja sehän on vallan mukavaa! Eilen keittelin sitten pehmeää soppaa ja tekasin oikeita kirkkoveneitä. Soppaan tuli mm. kilo porkkanoita, kolme pottua, inkivääriä, valkosipulia, currya, minttua ja rakuunaa, jotka sitten hurrautettiin soseeksi.Sitä riitti kaikille! Pelattiin yksi kierros Kimbleä:)


keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2006

"Close your eyes, close your eyes
Breath the air, out there
We are free, we can be
Wide open

For you I open my eyes
To the beauty I see
We will pray,
We will stay
Wide Open

Don't analyse
Don't analyse
Don't go that way
Do live that way
That would paralyse your evolution

Don't analyse
Don't analyse
Don't go that way
Do live that way
That would paralyse your evolution

Lalala this greatest moment
Lalala the strangest day
Lalala the greatest love of them all

Lalala this greatest moment
Lalala the strangest day
Lalala the greatest love of them all

Close your eye
Close your eyes
Breath the air, out there
Fantazise, fantazise
We are open

For you I open my eyes
To the beauty i see
We we will pray
We we will stay ...together "

Hihii. Cranberries on sitten kaunista:)
"Open my eyes
I realize
This is my perfect day

Birds in the sky
They look so high
This is my perfect day"

Kuuntelen tuota Cranberriesin biisiä ja hymyilen. Hetki muutti kaiken ja nyt olo on ihmeellinen. Miten joku voikin olla niin järkevä, kun minä puolestani olen sellainen analysoija ja en yhtään järkevä. Tunteet ohjaa:) En siis loukannutkaan ihmistä vaan ihan toisinpäin. Minulla on hieno ystävä, ihmeellinen.

Nyt menen ulos, hengitän ilmaa ( bussipysäkin raikasta ilmaa) ja olen. Haen kaupasta limpparia ja otan bussin Sankkariin. Sielä ilma on raikkaampaa.

Lutviintuu

Niin ainahan ne asiat jotenkin menee, mutta joskus toivoisi vaan niin KOVASTI, että menisi hyvin, ketään loukkaamatta... Inhottava olla tilanteessa, jossa loukkaantuminen on välttämätöntä, vaikkei sitä toivoisikaan.Pistää tytön mietteliääksi..

Onneksi illalla on iloa. Ja kun "Eläimellistä Menoa" muistelee, niin naurattaa. Se on niin hyvä!
Kenny is so great!

tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

27h

Uskomatonta kuinka aika voipi tehdä hyppäyksen viikossa, siis edetä enemmän kuin viikon. Se on oikiasti tehnyt sen, koska eihän kevät voi yht'äkkiä olla näin pitkällä! Ihan mahtavaa avata ovi ja saada räystäältä pisara kevättä nenänpäähän!

Kotimatkani Tukholmasta kesti vaivaiset 27 tuntia ja pohdinkin vakavasti sinne lentämisen mahdollisuutta seuraavalla kerralla. Tuon idean nerokuutta ei vähennä se, että se tulisi aikaisin varattaessa maksamaan melkeinpä saman verran. Vaikkain olen nyt clubilainen ( hehee) ja saan halpaakin halvempia matkoja tuonne naapuriin. Onhan totta, että luonto kärsiipi enemmän tuon lentomatkailun vuoksi, mutta alkoi vain niin väsyttämään, jolloin lentäminen tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Mutta jos minulla on matkaseuraa, niin sittenhän asia on taas aivan toinen:)


Matkustaminen on hassua ja mukavaa ja kotiinpaluu kanssa! Nyt on ihana olla Koolla kotihousut jalassa ja lukea...tentiin, hih. Ensi kerralla pakkaan kotihousutkin reppuun, sillä kaipasin niitä valtavasti.

Eilen nimeäni huudettiin Itämerällä. Luulinkin kuulevani jotain, mutta ajattelin sen olevan minun päänsisäinen jekku, joten jätin sen huomioimatta. Tekstiviesti kuitenkin paljasti, että olinkin ollut oikeassa. Huutaja oli ihana Muffinssi Sao Paulosta, joka tällä häävää työskentelee Puolassa ja joka on tulossa minua katsomaantänne minun luokse, uskomatonta.


Mutta nyt paluuta kirjan sivujen väliin. Kun oikein sinne ahtaudun, niin eihän minua saa sieltä enää vedettyä pois.Apuaaa. Sieltä ei sitten pääse juomaankaan, mutta sepäs onkin sitten pelastukseni, sillä kirjan sisällä vietetyn, nesteettömän yön jälkeen olen kuihtunut niin, että saan itseni ponkaistua ulos todellisuuteen.

Miten se voi tuola seilata...
Liukkahat tikkaat
Talvilevolla
Tukholma
Kuljailuja
Räystäät oli jäässä
Nautin kujista!
Hellyttäviä taloja
Sirpaleita vesistössä. rakentavat uutta..

perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Hieman haikia

Tänään Tukholman iloiset talot eivät saaneet minun kaihoa poistumaan.Jostakin se tuli ja jonnekin se män.Voi ku minulla olikin paha mieli ja tyttökin läksi muille maille, jonka jälkeen tuntui ettei ole halaajaa. Oli jotenkinniin yksinäinen olo ja olisi kaivannut halausta.Nyt mieli on kuitenkin paaaljon parempi, enkä ole varaamassa lippuja, heh heh. Jaoin ajatuksia mustavalkoisessa keittiössä, josta pojat sitten läksivät tiukissa, mustissa farkuissa kohti jotakin.
Nyt minä kuuntelen ruotsalaista radiokanavaa ja nautin punaviinin lämmittvästä vaikutuksesta. Ajatukset poukkoilevat ties missä.. Huomenna leivomme kirkkoveneitä ja kokkaamme jotakin maittavaa. Kirkkoveneisiin tulee valmista täytettä, koska kumpikaan meistä ei uskalla keitellä maitoa palamisen pelossa. Tuo makkarakääreeseen tungettu puuro ei kyllä ole olleskaan sitä todellista täytettä, mutta teemmä nyt näin ja sitten kotona toisinpäin. Asiasta astioihin...ne ovat niin hienoja, että melkein hirvittää tiskailla niitä, mutta tein sen silti...rikkomatta yhtäkään.
Jebujee, kyllä taas tämä paikallinen kieli palajaa mieleen ja sitä muuten harjoitellaan Koollakin, sillä ostin sarjakuvia ja jääkaappirunoutta ruotsiksi:) tervetuloa runoilemaan keittiöömme!
Vaikka tämä maa on lähellä omaani, niin tuntuu silti, että olisin suurenkin välimatkan päässä. Joskus tuo tunne kyllä yllättää 100 km päässä kotoakin...:) Joten.....Hyvvää iltaa teille!

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Iloiset talot

Minun pienen pieni hyttini sijaitsi perimmäisessä nurkassa, autokannen alla ja kyllähän siellä tuli sitten taas tunteita pelosta. Moottorin ääni valvotti minua, mutta ajatus ystävistä sai minut kohtuu leppoisaksi. Kuuden aikaan aamulla kömmin seitsemännelle kannelle katselemaan näkymiä. Siinä ikkunalaudalla ehti ajatella yhtä sun toista. Kyllähän minulla oli hymy herkässä varsinkin kun tiesin , että minua olisi vastassa ihana ihminen. Laivan saavuttua satamaan, olinkin ensimmäsiten joukossa rullailemassa terminaaliin, ja kun tuon ihmisen näin, niin kyllähän ne onnenkyyneleet tipahtelivat.
KIVVAA! Ja kohta taas töppöstä toisen eteen. suntana tori, josta jatkamma yhdessä syömään. täällä on muuten Messmör-hiirimatto:)

maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Hyi, tätäkö pitäs....
Noh, olokoon sitten..Näin!

Ruotti

Huomenna minä matkaan kohti Turkua ja sieltä edelleen kohti Tukholmaa. Paatti sapuu satamaan 06.30, jonka jälkeen suunnistan tarkkojen ohjeiden mukaisesti uuteen asuntoon. Ihana nähdä jälleen heidät, mutta kuitenkin on jotenkin hölömö olo. Kait tuo olo johtuupi siitä, että minun tekisi mieli levätä oikein kunnolla, mutta matkustan kuitenkin toisaalle. Noh, voin toki levätä sielläkin ja ihan omaan tahtiin tallustaa katuja ja löytää uusia paikkoja, koska toiset ovat töissä. Voi, että! Se tyttö on sitten kiva! Me voitas tehdä vaikka yksi suuri gnogghi( miten ikinä se kirjoitetaankaan)!

Juuri nyt minun masu ei kaipaa kyllä täytettä, sillä kävimmä nauttimassa Olimpoksen Dolmia ja pitaleipää. Turkkilainen viini oli kyllä tosi hyvvää ,kuten palvelukin. Tuossa aikaisemmin minun mieleni oli alakuloinen. Kuuntelin silloin musiikkia kasvot mattoa vasten, punaiseen vilttiin kääriytyneenä... mutta nyt on parempi mieli.

Pitää mennä pakkaamaan.Heippa ja palataan astialle,kunhan tämä koti taas kutsuu.

The Land Of Messmör....Here I come!
Yöllä
Sillä on uudet lasit
Upilla oli hassua

lauantaina, maaliskuuta 04, 2006

Merenneitonen

Anttilassa paituleiden seassa pysähdyin oikein kuuntelemaan mainoksia. On en aika hassuja joskus. Tänään PlussaTarjouksessa olisi ollut kynsinauhavoidetta, joka kuulemma viimeistelisi elekieleni...hmm hyvin houkuttelevaa, mutta jätin ostamatta. Sen sijaan rahani kuluivat taas levyihin. "Eksyimmä" Keltaiseen levykauppaan, josta löysin monta mukavaa levyä. Mitä pidemmälle hyllyjä selasin, sitä enemmän ostettavaa kertyi. Jossain vaiheessa päätin, että selaamani rivi olisi viimeinen. Kauppaan jäi monta haluamaani levyä ja kolme tarttui mukaan:) Hampaat suussa- bändin levy löytyi aika yllärinä ja se oli otettava mukaan.

Yksi tyttönen nukkuu punaisen peiton alla tuolla kammarissa ja minä suunnittelen piirakan valmistusta. Jotain kaalihässäkkää olisi tulossa ja olen pyytänyt muutaman ihmisen sitä kanssamme nauttimaan. Poppiksia...? Tänään tahdon ihmisten sankkaan joukkoon.

Aamulla vieressäni siristeli silmiään tuo samainen tyttö. Kertasimme unemme ja minun oli kyllä aika hämy. Bussin perässä juoksenteli poika, jonka vaalea tukka oli tupeerattu kampaukselle. Juoksu sujui vallan hankalasti, sillä hänelä oli päällään merenneidon asu, jolla hän yritti vaappuen saavuttaa pussiamme.

keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2006

Laivat

Kylläpä on mukava, toiveikas mieli koska:
- asia joka on saanut pääni helisemään, on nyt saatettu päätökseen
-minulle tarjottiin hyvin makoisaa kaakaota kermavaahdolla!
-sain liput Messmör-maahan
- minua silitettiin
-minulle kerrottiin, että laivat kulkevat peräkkäin ( ei niin suurta huolta hukkumisesta)

Kaivan siis syksyllä kirpputorilta ostamani kartan esille ja suunnistan Hornsgatanille. Käyn Sinisessä Lootuksessa kahvilla ja kipitän divariin. Mutta siihen on siis vielä aikaa... ja sitä ennen on vielä monta iloa täällä!

Pyykit hurraa koneessa ja Isokoo on hiljaa...