perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

Uusi ja mukava!
Lopputulos

Borrelioosi

Nukuin levottomasti. Olen nukkunut levottomasti koko viikon. Pääasiassa, koska on kuuma, levottomat jalat ja ajatukset hörrää päässä. Eilen Ä:n kansa ajateltiin, josko meillä molemmilla on borrelioosi. Sanoin Ä:lle, että minulla on viikon ollut kuumeinen olo, nuha, uupumus ja levottomat jalat. Ä sanoi, että hännelläkin on levoton olo, pitäisi kuulemma olla koko ajan tekemäsä jotain. Heh. Ei nuo taida ihan borrelioosiin liittyä, mutta kuitenkin. Kyllähän ne oireet ovat aika paljon vakavammat!

Tämä aamu oli viimeinen, jolloin olimme kaikki yhdessä aamupalalla. Kenties hieman haikeaa. Nyt on. Eilen illalla petiin kömpiesssä ei myöskään ollut kivaa. Olisin halunnut puhua. Puhua pahan mielen pois. En osaa enkä tykkää puhua puhelimessa.

Kadulta kuuluu hurjaa mölyä ja se ahdistaa. Tuo melu on alkanut viimeisen kuukauden aikana todella ottamaan päähän!

Kahvihiki nousee pintaan. Maksan laskun, menen suihkuun, pakkaan ja lähden reissuun. Suomen pohjoisimmat hiekkadyynit odottavat tallustajaa. Kohtaan ihailemani henkilön vuoden jälkeen viime kohtaamisesta. Ihanaa..

torstaina, kesäkuuta 29, 2006

On tuota rojua kertynyt
Sokaistun pölystä

tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

MehujääTELÖ

Flunssan pahin taitaa olla ohi, mutta niiskututtaa vielä kovasti ja joitain epämielyttävitä tuntemuksia ilmenee pää alas päin ollessa. Alan kyllä kyllästyä niistämiseen ja nenäni alkaa kärsiä niin fyysisesti. Kaksi pakettia nenäliinoja ja yksi rulla wc- paperia on hulvahtanut tähän tautiin.

Noh, tänään olen kuitenkin saanut aikaiseksi ja sehän on vallan miellyttävää. Kirjahyllyt ovat kadonneet, tosin tuonne viereisen huoneeseen, mutta silti! Huomenna kello kahdeksan aamulla ne seisovat tuolla kadulla ja odottavat noutajaa. Noutaja ei vie heitä suinkaan pahaan paikkaan, eikä yhteiselomme tähän lopu, vaan me vaihdamme paikkaa. Tänään en ole vuodattanut kyyneiltä, mutta eilen piti kyllä muutama vuodattaa. Jääkaapin ovi tyhjeni samoin kuin astiakaapit. Oma kotini näyttää hieman oudolta.. Tunnelma vaihtuu ja minua haluttaa mehujäätä! Saako näin myöhään enää syödä mehujäätä?

"Mehujää on pitkälle jäätelöön rinnastettava elintarvike, jossa jäätelön sijasta on jäädytettyä mehua. Useimmat mehujäät ovat ulkomuodoltaan lähellä tikkujäätelöä."

Minä olen tavannut kutsua mehujäätä mehujäätelöksi, mutta eipäs se niin olekaan ja siksi valaisin itseäni tuolla edellisellä lainauksella:) Mutta pissi on silti yhtä kuin marmorikuula! On se!

Viimeisten kunniaksi syön mehujään:)


lauantaina, kesäkuuta 24, 2006

itku

Nyt minua meinaa melkeinpä itkettää, koska en pääse sinne minne tahtoisin, tekemään hassuja juttuja sen ihmisen kanssa, jonka kanssa en ole nyt. Nyt olen yksin. On epäreilua olla nyt kipeänä. Paha mieli. EPÄREILUA! Tekee mieli kiukutella. Kuume nousee ja maatessa huimaa eikä ole voimia. Eilinen ei varmasti parantanut minua lainkaan, mutten varmasti kadu riekkumista! minulla oli oikein onnistunut juhannus aatto. Oikein mukava, hauska vaikka mauton olikin, siis siinä mielessä ,etten taudin tähden maista juuri mitään. Grilli oli kuumana ja ilmeisesti ne ruoat olivat ihan maukkaita.Eilen tutustuin enemmän uuteen ihmiseen ja se tuotti minulle iloa. Tutustumiset hoidettiin korkealla:) Juhannukseeni kuului myös pelailua; mini petanque oli kovassa käytössä ja maastot vaihtelivat vihreässä olohuoneessa. Kait meistä jokainen sai olla mestari, saihan? Voin siis vain ilolla muistella eilistä ja olla pedin oma tänään.

Mutta tahtoisin etsiä Aarteen!

keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

tarvitsenko unta

voi kurkkupöpö!

Minuun iski kurkkipu runsaassa tunnissa. Todellisuudessa se on varmasti iskenyt aiemmin, mutta oireet ilmenivät runsaat tunnin sisällä. Ikävästi sattuu nielaistessa. Hoidan kipua liemellä:)

Kivunlievitysliemi

1,5 cm pala tuoretta inkivääriä ohuina siivuina
1 kanelitanko
1 kuivattu punainen chili
aniksen siemeniä joku hyppysellinen
kardemumman siemeniä samanlainen hyppysellinen
vihreää teetä

Kiehutetaan liemi, jonka jälkeen annetaan levätä, hellan ollessa pienemmällä, noin 15 minuuttia. Jäähdytetään hieman, kaadetaan kauniiseen kuppiin ja tipautetaan 10 tippaa auringonhattu uutetta sekaan. Juodaan ja ajatellaan parantumista!

Hellettä pukkaa ja minä kun jo katsoin ihaillen sadepilven näköisiä pilviä, mutta minne ihmeeseen ne menivät? Palstani kaipaa sadetta ja sadepäivänä voisin tehdä mukavia kotihommia. Sada, sada, sada. Ukkosta!

Maailman...

"Olet maailman paras" . Minäkö olen...?

Kiitoksia noista sanoista hänelle, joka soittaa tällä hetkellä pikkuruinen sormi tuusana. Tai jos ei ihan tuusana niin ainakin aika kipeänä ja buranan voimalla. Minä olen kiitollinen monesta asiasta. Olen kokenut niin kovin, kovin paljon täällä ollessa. Olen saanut uusia, kauniita olentoja elooni. Olen opetellut elämään itsenäistä elämää. Olen kasvannut, olen muuttunut. Muutokset ovat mielestäni olleet pääasiassa hyviä. Miten minusta tulikin tällainen. Kuinka paljon muokkautumiseni olikin paikkaan sidottua. olisin muuttunut muuallakin, mutta miten..?

Aina ei tietystikkään ole ollut auringonkukkaista, mutta niinhän se menee. Olen valittanut meneillään olevista jaksoista, olen huokaillut, olen ahdistunut, olen piiloutunut ja tullut taas esiin. Olen ollut hyvin surullinen ja hakannut seinää.

Monelle ihmiselle olen paikkani esitellyt. Moni on yöpynyt hotellissamme. Olen tarjonnut vitamiinijuomaa ja ämpylää. Kahvia olen keitellyt muutaman vuoden:)

Kiitoksia näistä. Kiitos.

maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Hulvatonta

lauantaina, kesäkuuta 17, 2006

Moottoritie

Moottoritien pinnan lämpötila kohosi 37 asteeseen ja minä painoin kaasua tasaten vauhdin 120km/h:n. Ohittelin autoja ja kuuntelin Yle X:ää. Nyt olen sitten vihdoin omin korvin kuullut sen ja ovi KÄY -biisin! Ennen tätä tapahtuma olin kuullut sen tai oikeastaan vain tuon lauseen ei Stellan laulamana. Autoilu on mukavaa. Onpas taas moni asia niin mukavaa, hihii.

Käytiin siis Ruotsissa ja mukaan tarttui elintarvikkeita nyponsopasta näkkäriin ja, tottakai, messmöriin. HL taisi hankkia myös vaatetta. Seuraavana ohjelmassa olisi multatalkoot lainaverkkareissa.

Niin ja HL:n keittiön ikkunasta näkyy puinen aita, jonka takana ortodoksikirkko. Aika kaunis. Se on ihan tuossa muutaman metrin päässä.. Tuolla keittiössä on upeat keltaiset kaapit. Kyllä on nainen laittanut taas kotinsa kauniiksi. Todella kauniiksi.

Muisteluja

Katselimme toissapäivänä äidin kanssa vanhoja leikkikaluja. Ennen oranssin, rikkoutuneen kauhan ottamista käsiin, muistin jo miltä se tuntui. Kulunut pinta tuntui melkein pehmeältä. Sama juttu pienen kupin kanssa. Aikoinaan se tuoksui lievästi salmiakille ja hentoinen tuoksu oli edelleen jäljellä. Kauniita muistoja palautui mieleen näiden lelujen myötä. Äiti muisteli kuinka Pikku-Ulla käpytteli pienillä jaloillaan ja veti aina sinistä norsua mukanaan. Norsu on edelleen tallessa, kuten miltei kaikki muutkin lelut, paitsi ne kaksi vauva pupua, jotka matkasivat Venäjälle vanhempien jäädessä Rytikadulle. Voi sitä itkua, kun huomasimme lasten hävinneen. Sen jälkeen äiti ei ilman lupaa ole lelujamme maailmalle lähettänyt.

Eilen olimme Gomaneilla naisten kesken. Kummityttöni oli sitä mieltä, että porukassa oli vain yksi nainen (hänen äitinsä) ja muut olivat tyttöjäJ Heidän pihalla on sellainen suuren suutri trampolini, jota pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa. Minä NAUROIN hurjana. Vedet tuli silmiin ja tunne oli ihan hassu. Hyppiminen oli ihan hullua, mahtavaa, upeaaaaa! Minäkin tahdon sellaisen, mutta tilanpuutteen vuoksi se taitaa jäädä hankkimatta. Oli todella mukavaa käydä vierailulla ja jutella serkkuni ja pienen tytön kanssa. Söimmä jäätelöä ja pikapika raparperihilloketta, josta tuli hyvvää. Kalajoella tapaamme jälleen ja sehän on todella pian. Pieni tyttö huutelikin, että tapaamme melkein jo huomenna!
Oikeasti huomenna korryyttelemme Bökötillä Ouluun. Vanhemmat jatkavat kainuuseen, minä jään Ouluun. Palstailu odottaa!

keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

väsy ja onnellisuus

Minua väsyttää todella, todella paljon, mutta silti tuntuu ettei aikaa ole "hukattavaksi" nukkumiseen. Nyt tahdon olla Isokoolla. olla vaan. Kotona. Yksin. Työpäivien päätyttyä rauhoittua. Ei kiirettä, ei nukkuma-aikoja, paitsi fysiikan tullessa vastaan. Kaikki on todella hyvin, todellakin, tämä on vain osa prosessiani. Prosessiani kohti jotain uutta, jännittävää ja melko odottamatonta. Täytyy tunnustella tuntemuksiani. Olla läsnä täällä ja painaa mieleen.

Hei muuten..aamuuni palatakseni. Sanoin tekeväni töitä vaikka missä suossa, mutta hyökkäilevät tiirat olivat kuitenkin liikaa. Sinne jäivät kuulkaa kottarit ja lapiot. Sinne tien toiselle puolelle. Minä juoksin pois huitoen oranssia paitaani hätyttääkseni tiirat tai tiiran kimpustani. Ymmärrän toki heidän reaktion suojella poikasiaan, mutta he eivät ymmärtäneet minun olevan vaaraton. J:n kanssa haimma sitten kottarit, hänen huitoessaan punaista haravaa suojellakseen meitä iskuilta.

Läysin melko täydellisen säteilytyksen kaurapuuroa kohtaan sekä toisen luokan kurkkua Anttilasta! kiitos!


Viimeinen päivä

Eilen oli hyvin hikinen työpäivä. Varjossa mittari näytti 27, mutta minun työpäivässä ei varjoa ollut läsnä. Oli aika raskas päivä häätyypi sanoa! Multa paahtoi, mäkäräiset olivat kimpussa ja käsiä poltti. Kahteen kertaan nenäni vuosi verta oikein kunnolla. Juoksin naama verellä varastoon sivelemään kylmää vettä vuotavaan kohtaan. En ole helle ihminen, en sitten ollenkaan. Tuo verenvuoto mahtoi kyllä johtua nenään pöllyävästä mullasta, joka tosin ei olisi pöllynnyt yhtä paljon kosteammalla säällä. Sadettajan kanssa tuli leikittyä. Ihanaa viilennystä kuumuuden keskellä. Jotkut olivat sitä mieltä, että kyseinen vesi on liian likaista, mutta ihan kakassahan sitä sielä muutenkin oltiin! Ei siis liian likaista minulle.

Tuossa viiden aikaan herättyäni mittari näytti heti 20, mutta lehden mukaan odotettavissa on pilviä ja lämmön laskua. Toivon lehden ennustuksen käyvän toteen! Vaikka viimeisen työpäivän teen vaikka missä suossa. Niin se meni tämäkin aika. uskomatonta. Välillä piti laskea minuuttejakin ja välillä koko viikko vaan juoksi ohi hyvin nopsakkaasti. Yksi viikko oli raskain ikinä, mutta siitä selvittiin ja tänään alkaa LOMA! Huomenna nukun, nukun ja lähden Kemiin.

Illalla makoiltiin riippukeinussa tuola Kiikelissä. Tällä kertaa keinuttin ihan maan tasalla, mutta näin mahduimme molemmat. Kesäillan tuuli puhalsi ihanan viilentävästi tuon hellepäivän päätteeksi. Riippukeinu on kyllä makia juttu!

tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Omenapuut kukkivat ja tuoksuivat upealle
Pieni oranssi taustalla on suloinen traktori
Leppis lehdellä

maanantaina, kesäkuuta 12, 2006

Lauloi ja soitti
Niskassa

sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Maailmanpyörässä
Olin korkealla
Lähtötunnelmia. Kohta ylös.
Näin juodaan tyylillä. Sakari nauttii piimästä.
Sanattoman hyvvää piimää!

lauantaina, kesäkuuta 10, 2006

ulkona

Tuntuu etten pysy hollilla maailman menosta, koska netti on poissa toista viikkoa. Suuret maailman asiat päätyvät tajuntaan Kalevan kautta, mutta suuret ystävien asiat jäävät päätymättä.
----------------------------------------------------
Eilen oli mukava päivä. Töiden päätyttyä kotiuduin ja läksin miltei samalta seisomalta palstalle. Arvelin sen olevan yhtä kukkamerta, mutta eihän sielä ollut kuin muutama juolanen. no kenties hiukan enemmän, mutta rikattomalta se näytti, koska odotukset oli toiset. Palstalle päästyäni väsymykseni katosi ja jaksoin taas lapioida. Minun plastastani tulee todella hieno! Tuntui mahtavalta olla siellä taas. Tehdä ihan omaa juttuaan ja omaan tahtiin. Minun potageriin tulee pyöreitä, kaarevia, puikuloita ja puoliympyrän muotoisia vihanneskukkapenkkejä. Huomenna menen tekemään lisää penkkejä ja kylvän kasvini. Kurpitsat viettivät eilen ensimmäisen yön ulkona. En karaistanut heitä ennen sitä, joten toivottavasti ovat vielä hengissä.

Palstahiet saunottiin pois Alppilassa ja energialisäystä saatiin uunipadassa muhineista valkosipuleista ja tommaateista. Oli toooosi hyvvää! Minä puuhastelin omiani ja toinen omiaan. Mukava tunne oli sydämessä. On edelleen vaikka hieman oli paha mieli tuossa aamulla, koska toinen joutui yökävelylle.


Minulla olisi näiden kahden viikon aikana ollut niin paljon juttuja kirjoitettavana ja on harmittanut todella, etten ole päässyt niitä näpyttelemään. ja sama jatkuu, sillä nytkin olen lainakoneella ja poistun nyt.